http://www.modelspoorh0.nl Even voorstellen | Contact | Vertel het anderen | Site inhoud  
Start pagina. Opbouw van mijn baan. Computerbesturing voor de treinbaan. Hier wordt de bouw van mijn Faller Car Systeem besproken. Diverse scenery projecten. De treinen dokter. Diverse downloads. Heeft U een leuke informatieve website?


Met K rails kun je makkelijker werken op de scheidingen van modules, (module-bakken).
Doorgaans gaan de meeste er van uit dat je C rails niet op modules kunt gebruiken vanwege de "nokken" die dan eigenlijk buiten de modules zouden komen of de te koppelen rails los moet laten liggen. Maar dan heb je dus een probleem met de "scenery".

Naar mijn mening moest er toch een oplossing voor zijn om daar toch C rails voor te kunnen gebruiken dus heb ik een rails om zeep geholpen om te experimenteren.

Uiteindelijk moet je aan K rails toch ook slijpen en solderen dus waarom niet aan C rails??
Ik heb vervolgens een rail genomen en daar gewoon met een zaagje de "nokken enz" weggezaagd. De twee aansluitpunten die dan nog uitsteken heb ik met een zijkniptangetje weggeknipt.

Aan de onderzijden blijven de "soldeerlipjes" keurig zitten en de scheiding blijft ook perfect.
Vervolgens kun je dan daar de draden aan solderen om van module naar module zoals dat gebruikelijk is bij K rails.

Wel is het zo dat de standaard module maten iets aangepast moeten worden betreffende de Geometrie van de C rails. Dit zal, volgens mij, niet extreem veel afwijken van de modules voor de K rail Geometrie.

Vergeet na het wegzagen van de kunststof nokken niet even met een klein vijltje de braampjes weg te halen zodat de "koppen" van de rails netjes kunnen aansluiten.
De eventuele opening tussen de spoorstaven mogen beslist niet meer zijn dan 1,5 mm.
Deze opening geeft geen problemen voor het rollend materiaal.
Hier dan het eindresultaat nogmaals.

Op deze afbeelding ziet u dat de aansluitstukken weg zijn gehaald. Ook de kunststof "geleidingsnokken zijn verwijderd.

U ziet de "contactaansluitingen" zijn keurig blijven zitten. Hier kunt u dus gewoon gebruik blijven maken van de soldeerlipjes om de doorverbindingen te maken.

 
Tips & Trucs

C Rails geschikt maken voor modulebouw.

Terug...