http://www.modelspoorh0.nl Even voorstellen | Contact | Vertel het anderen | Site inhoud  
Start pagina. Opbouw van mijn baan. Computerbesturing voor de treinbaan. Hier wordt de bouw van mijn Faller Car Systeem besproken. Diverse scenery projecten. De treinen dokter. Diverse downloads. Heeft U een leuke informatieve website?

Ik zal het wiel wel voor de zoveelste hebben uitgevonden maar toch wil ik dit met u delen.
Om de stroken waar de railtrajecten (spoorrails) op komen te liggen netjes evenwijdig af te tekenen, heb ik het volgende in elkaar geknutseld. Het gebruikte materiaal is gewoon oude rommel (restafval en een vul-potlood).

Op deze manier wordt de layout van de rails keurig afgetekend. Nadat alles is afgetekend en rails weer verwijderd is kan men makkelijk de rijstroken uitzagen. De afbeeldingen/foto's spreken voor zich.De gebruikte materialen zijn; een afval latje, een oud aftands draaistel van een wagon of rijtuig, een schroef en een railschroefje (C-rail) en uiteraard een vulpotlood. De breedte, naast de rail(s) bepaalt u natuurlijk zelf. Zorg wel dat het wielstel haaks op het latjes staat en het gat waar het potlood doorheen wordt geplaatst ook haaks en precies in het midden zijn. Ook op platte bakwagons is iets dergelijks te maken.

 
Tips & Trucs

Aftekenhulpje trajectstroken.

Terug...