http://www.modelspoorh0.nl Even voorstellen | Contact | Vertel het anderen | Site inhoud  
Start pagina. Opbouw van mijn baan. Computerbesturing voor de treinbaan. Hier wordt de bouw van mijn Faller Car Systeem besproken. Diverse scenery projecten. De treinen dokter. Diverse downloads. Heeft U een leuke informatieve website?


Wanneer men de wielen van wagons of rijtuigen moet schoonmaken of een druppeltje olie moet geven komt men altijd wel een hand tekort. Omdat ik er persoonlijk geen voorstander van ben om wagons of rijtuigen in mijn hand te houden, wat mogelijk aanslag kan geven, heb ik een oude truc uit de oude doos gehaald en deze op mijn eigen manier vervaardigd.

Ik heb hier voor weer wat schuimrubber genomen en deze netjes gesneden en vervolgens met houtlijm aan elkaar geplakt. Ik heb dit op een dusdanige manier gedaan dat de wagons en/of rijtuigen er lichtjes in klemmen. Bijkomend voordeel is dat er niets beschadigd als men bezig is.

Het is zelfs gelijk een makkelijk hulpje om aan de koppelingen te werken.

Deze gouden en oude tip zal zeker bruikbaar zijn en de modelspoorder veel gemak en minder ergernis geven. Het is een prettige manier om te werken, altijd twee handen vrij.

Zo kan men zien dat de oudjes het nog goed doen en dan heb ik het dus over de hulpmiddelen en niet over mijzelf.

 

 
Tips & Trucs

Wagon of rijtuig standaard

Terug...