http://www.modelspoorh0.nl Even voorstellen | Contact | Vertel het anderen | Site inhoud  
Start pagina. Opbouw van mijn baan. Computerbesturing voor de treinbaan. Hier wordt de bouw van mijn Faller Car Systeem besproken. Diverse scenery projecten. De treinen dokter. Diverse downloads. Heeft U een leuke informatieve website?


Het is altijd een probleem om de rails op een dusdanige manier vast te zetten op een onderbouw zodat deze zo stil mogelijk is. Men kan er isolatie, in welke vorm dan ook, onder leggen maar als de rails vervolgens weer word vastgeschroefd gaan de rijgeluiden toch resoneren via de onderbouw door toedoen van spijkertjes of schroefjes.

Om die zo stil mogelijk te krijgen heb ik het volgende uitgeprobeerd en zal ik dit ook toepassen om mijn eigen baan. Reden: het werkt goed.

Op de foto heb ik een klein voorbeeld gemaakt hoe het er uit gaat zien.

Hoe werkt het?

Maak gebruik van "platen foam of kurk". U kunt stroken van dit materiaal onder het rail -traject plaatsen en deze vervolgens met gebruik van houtlijm of dubbelzijdig Tape vast plakken/lijmen, die keuze is aan u. Zelf kies ik voor dubbelzijdig Tape.

Als de "foam / kurk" volgens de trajecten zijn gelegd plakt u vervolgens dubbelzijdig Tape op het "foam / kurk".

Op de foto even iets dichterbij voor een duidelijker beeld.

Dit is het type Foam welke ik zelf gebruik.

De voordelen van dubbelzijdig tape zijn; alles (rails) is later weer zonder te beschadigen los te halen. Wat betreft het gebruik van de Märklin C-rails hoeven er geen gaatjes in de rails doorgeboord worden en dat is ook weer mooi meegenomen.

Ik kan u verzekeren dat alles vastligt als een huis en dat het rij-geluid behoorlijk is gereduceerd.

 
Tips & Trucs

Rails op een "stille" manier vastleggen.

Terug...