http://www.modelspoorh0.nl Even voorstellen | Contact | Vertel het anderen | Site inhoud  
Start pagina. Opbouw van mijn baan. Computerbesturing voor de treinbaan. Hier wordt de bouw van mijn Faller Car Systeem besproken. Diverse scenery projecten. De treinen dokter. Diverse downloads. Heeft U een leuke informatieve website?


Hier wil ik het hebben over de hoogte voor schaduwstations, klimspiralen, enz.

Er is vaak een discussie over hoe hoog of hoeveel ruimte moet ik overlaten voor een goede veilige doorgang in schaduwstation of spiralen. Op de onderstaande afbeelding/foto kunt u zien wat de hoogte zou kunnen zijn.

Hier een uitleg van hetgeen ik zelf toepas voor mijn schaduwstation en klimspiraal.
Voor de weergave heb ik van mijn 23 Locs de loc genomen met de hoogste (ontspannen) pantograaf incl: C-rail. Let op, bij de K of M -rail zijn er kleine afwijkende maten.
Op deze afbeelding is de hoogte inclusief de C -rail 8,5 Cm.

Zelf ben ik er geen voorstander van om bovenleidingen door te leggen in tunnels, schaduwstations en klimspiralen. De reden hiervoor is dat er op de onmogelijkste plaatsen problemen kunnen ontstaan met bovenleiding en/of pantografen.

Op mijn baan staat de bovenleiding er hoofdzakelijk voor de optische functie, dus niet werkend qua spanning op de bovenleiding. Zo gauw een loc met pantograaf een tunnel, schaduwstation of een klimspiraal in of uit rijd wordt de pantograaf geleid door een "vanger".

Hier onder een afbeelding/foto van mijn oude baan waar ik dit ook had toegepast.

Qua "vangers" maken zijn er vele mogelijkheden. Zo gauw ik met het bouwen van mijn nieuwe baan op dit punt ben gekomen zal ik hier uitgebreider op ingaan. Deze aanvulling (update) gaat hoofdzakelijk over de benodigde hoogtes betreffende pantografen.

 
Tips & Trucs

Pantograaf hoogtes voor Schaduwstations, Tunnels, Spiralen en Bruggen enz.

Terug...