http://www.modelspoorh0.nl Even voorstellen | Contact | Vertel het anderen | Site inhoud  
Start pagina. Opbouw van mijn baan. Computerbesturing voor de treinbaan. Hier wordt de bouw van mijn Faller Car Systeem besproken. Diverse tips & trucs. De treinen dokter. Diverse downloads. Heeft U een leuke informatieve website?

De havenkraan.

Een op de kop getikte havenkraan moest op rails komen die dus wat verder uit elkaar ligt als normaal. Omdat het een gedoe is om de gezaagde rails goed op maat te leggen (evenwijdig) op de baan heb ik deze maar op een plaatje gelijmd en na het drogen door midden gezaagd. Vervolgens heb ik deze strookje op een ander plaatje gelijmd. Het geheel word dan verzonken in de baan geplaatst. Maar voor dat dit gebeurd, word het geheel eerst verder afgewerkt.

De Burcht.

De oude burcht moest ook bereikbaar zijn voor de toeristen dus een bergpad was noodzaak.
Na het geklaag van de Preiserpoppetjes werd besloten om deze dan maar aan te leggen.
Na afronding van de werkzaamheden werd de burcht vaker bezocht en men kon genieten van het uitzicht.

Lucht en wolken achtergrond.

Deze achtergrond is door mijzelf gemaakt. Voor de kleur heb ik op een zonnige dag op het moment dat de kleurtemperatuur op zijn best is (± 15:00/16:00 uur) een foto genomen.
Met deze foto ben ik naar de plaatselijke bouwmarkt gegaan en de kleur laten maken.
De omschrijving van deze kleur is; Flexa AMB Hemels. De wolken heb ik met de hand geschilderd met witte Acrylic verf. Om de wat grijze tint te krijgen heb ik wat zwart toegevoegd

Van afval gemaakt.

Soms blijft er wel eens wat "rommel" over.
Je hoeft dit dus niet altijd weg te gooien.
Ik ben nogal een bewaarkonijn en als er een moment is van inspiratie, dan komt die "rommel" nog wel eens van pas.

Hier een voorbeeld van mijn creativiteit.

Hoe ze zo'n oude wagon noemen die tot schaftkeet/bijkantoor is omgedoopt in het groot bedrijf, dat weet ik niet, maar ik weet wel dat ze bestaan of bestaan zouden moeten hebben.


Project BR 216

Hier ben ik begonnen met een ZEER defecte en beschadigde BR 216 van de DB.
Deze komt straks, als hij "verouderd" is, op een stuk rails te staan naast een loc -loods of werkplaats, misschien wel bij een schrootverwerkingsbedrijf. Deze heeft tijdens de rit brandschade opgelopen. Met een oude soldeerbout heb ik hem geholpen en nu nog roestig maken met mos aangroei aanbrengen. Hij moet straks het uiterlijk gaan krijgen of dat hij er al jaren staat te wachten op een sloopbeurt. Ik zal hier de afloop en de manier waarop ik dit tot stand heb gebracht vervolgen.


 
Scenery projecten
Dit zijn nog projecten van de oude baan. Zodra er van mijn baan nieuwe scenery projecten zijn worden zij hier beschreven.
 
Diorama

Hier een verslag van het Diorama welke ik gemaakt heb om al mijn rollend materiaal op te fotograferen.

Lees meer...