http://www.modelspoorh0.nl Even voorstellen | Contact | Vertel het anderen | Site inhoud  
Start pagina. Opbouw van mijn baan. Computerbesturing voor de treinbaan. Diverse scenery projecten. Diverse tips & trucs. De treinen dokter. Diverse downloads. Heeft U een leuke informatieve website?


Op 14 April 2007 mijn eerste Faller-car set aangeschaft te weten Nr: H0 161508 "Schulbus".
Ik denk dat ik de aankomende week nog twee startsets bij ga halen om toch gelijk iets meer te kunnen gaan experimenteren.

Voor mij wordt het ook een ontdekkingsreis. Ik heb in de voorliggende tijd al heel wat info binnengehaald via het internet en zal dan ook informatie, welke ik op mijn eigen manier ga uitvoeren, hier aan de hand van mijn ervaring, voor en tegenslagen weergeven. Nu zal dit niet gelijk iedere dag worden aangevuld want voor mij is het ook allemaal nieuw maar kom af en toe maar eens langs om te kijken voor updates op deze pagina.

Ik wil hier eigenlijk proberen meer informatie weg te zetten dan dat er op het interent te vinden is. Faller had naar mijn mening ook wel een goede uitgebreide handleiding of boek kunnen ontwikkelen gezien de prijs van het hele Car Systeem.

Dus hier zal echt helemaal, van nul af aan, alles van het Faller Car System worden uitgelegd en hoe het werkt met de nodige Tips & Trucs. Mochten er hobby-collega's zijn die hierbij hun bijdragen kunnen leveren, graag.

Naar mijn mening kunnen vele modelspoorhobby-collega's wel zo'n info pagina gebruiken.

14 April 2007:
Mijn eerste startset aangeschaft.

H0 161508 "Schulbus". Om te beginnen en de wereld van Faller Cas Systems te leren kennen vond ik deze set wel even voldoende. Er zat voldoende bij om te beginnen. Zo gauw de modelbaan weer "op zijn pootjes" staat kunnen wij hier in ieder geval mee aan de slag.19 April 2007:
Omdat ik enige tijd terug bij een modelspoorvriend de rijdraad voor zijn FCS (Faller Car System) in de rijbanen had geplaatst met een gewone Dremel en een freesje, wat ik toch een lastig werkje vond op die manier, heb ik besloten om voor mij zelf maar een originele frees aan te schaffen. Zeker omdat ik inschat dat ik zo'n 60 meter draad zal moeten aanleggen.

Na het Freesmachinetje te hebben opgehaald kon ik natuurlijk niet wachten om dit eens uit te proberen op een strookje afvalplaat. Ik kan iedereen dit freesmachinetje aanraden om deze aan te schaffen zeker als je een flinke lengte aan rijdraad moet gaan leggen. Hij was niet echt goedkoop maar naar mijn gevoel en het gemak van dit apparaat zijn aankoop bedrag zeker waard.11 Mei 2007:
Uit verveling nog maar eens een startset bijgekocht.
Ook met de achtergrondgedachten dat een startset goedkoper is als een losse vrachtwagencombinatie.
Ooit zal de tijd komen dat dit niet meer opgaat maar zolang ik nog extra rijdraad e.d. moet hebben zal ik voorlopig startsets blijven kopen. Ook heb ik dit gedaan om uit te gaan testen welke radius ik moet gaan gebruiken bij het voorbereiden van mijn rijwegen/rijbanen. Nu is het alleen nog afwachten wanneer mijn bouwmateriaal (totale baan) wordt geleverde zodat ik verder kan.


11 Mei 2007:
Ook maar gelijk het boekje meegenomen waar nagenoeg alle informatie instaat betreffende het Faller Car Systeem.

Hier in wordt heel de techniek van het systeem uitgelegd d.m.v. foto's, schema's en nog veel meer. Naar mijn mening een aanrader alleen kost dit boekje € 14,95 wat ik eigenlijk aan de prijzige kant vind. Maar eenmaal alle info doorgelezen te hebben herzie ik mijn mening.

Nee, voor iedereen die met het Faller Car Systeem gaat werken/rijden is het zeker een goede aanvulling.


Naar boven...

 
Faller Car Systems
Hier wordt de bouw van mijn Faller Car Systeem besproken.
 
De aanvang

Het uitpuzzelen van mijn Faller Car Systeem.

Lees meer...