http://www.modelspoorh0.nl Even voorstellen | Contact | Vertel het anderen | Site inhoud  
Start pagina. Opbouw van mijn baan. Hier wordt de bouw van mijn Faller Car Systeem besproken. Diverse scenery projecten. Diverse tips & trucs. De treinen dokter. Diverse downloads. Heeft U een leuke informatieve website?
Info over een te maken testbaan.

Deze layout is zeer geschikt om het programma "Windigipet" en "Koploper" te doorgronden en zal u zeker verder helpen als ondersteuning.

Belangrijk om te weten en te "onthouden". Er zijn verschillende softwarepakketten om treinen via de pc te besturen en om die reden zal het aantal bezetmeldpunten in een blok per programma anders (kunnen) zijn. Als men Windigipet neemt dient men een blok/baanvak in te delen met minimaal 3 secties dus ook 3 bezetmeldpunten.
Neemt men het programma Koploper, dan heeft men in een blok/baanvak al voldoende aan minimaal 2 secties en dus maar 2 bezetmeldpunten.

Dus lees eerst goed de handleiding van het betreffende besturingsprogramma welke men wilt gaan gebruiken of welke men gebruikt. Advies: Begin met een testbaan als je wilt werken met treinbesturing via de pc om het programma (software) te leren doorgronden.

Waarom eerst een testbaan?

Alles blijft dan goed overzichtelijk en begrijpelijk. Om de techniek gelijk toe te passen op een grote modelbaan raad ik dan ook ten sterkste af omdat het gewoon niet meer overzichtelijk is. Als het niet meer overzichtelijk is zal de aardigheid er gauw af zijn en de teleurstellingen groot.

Afbeelding 1.
Screenshot van het programma Win-Digipet.

Afbeelding 2.
Screenshot van het programma Koploper.


De onderstaande blokindeling is alleen voor de koploper-testbaan.

Afbeelding 3a.
Blok-indeling voor Koploper.
Note: B13 kan vervallen omdat deze geen functie heeft of bijdraagt.
(Zie ook afbeelding 3b.)


Afbeelding 3b.
Grafische blokindeling, iedere kleurweergave is een blok/baanvak.

Testbaan.

Hier een afbeelding van de Testbaan. Ik heb hem zelf scharnierend gemaakt met uitklapbare poten. Op deze manier is hij altijd binnen handbereik en staat nergens in de weg. Kabels aansluiten en rijden maar.

Waar ik hem straks ga plaatsen als de nieuwe baan gereed is weet ik nog niet, we zien wel.


 
De testbaan

Deze layout is zeer geschikt om het programma "Windigipet" en "Koploper" te doorgronden.

Terug...