http://www.modelspoorh0.nl Even voorstellen | Contact | Vertel het anderen | Site inhoud  
Start pagina. Opbouw van mijn baan. Computerbesturing voor de treinbaan. Hier wordt de bouw van mijn Faller Car Systeem besproken. Diverse scenery projecten. Diverse tips & trucs. De treinen dokter. Diverse downloads. Heeft U een leuke informatieve website?

Baanopbouw C-Rails.

Zo, eindelijk is de "oude" onderbouw gesloopt en de nieuwe modules staan ongeveer op hun plaats. Ik begin eerst met het leggen van de rails voor het schaduwstation op de eerste module. Als de rails eenmaal echt goed liggen zaag ik er alles wat binnenin de sporen valt weg, tenminste de binnenruimte van de cirkel zeker. Het is wel makkelijk om in de toekomst via de onderzijde van het schaduwstation bij de eventuele problemen te kunnen komen.

Op de bovenstaande foto heb ik het volgende gedaan. Ik heb een locje, rijtuig en het waterpaswagonnetje op de rails geplaatst (zie foto 2) en gebruik een mobiel station (komt ie toch nog van pas) om de "vrije ruimte" welke nodig is in de bochten voor het rijtuig te bepalen. Dit rijtuig steek een aardig eindje door de bocht (24130) en ja, hij moet toch vrij kunnen lopen voor als de bovenbouw van de module er nog eens op wordt geplaatst (zie foto 3). Ook kijk ik of alle doorgaande sporen evenwijdig liggen zodat ik bij de volgende module niet voor verassingen komt te staan.

Verder valt er eigenlijk weinig te vertellen over rails leggen. Het is een kwestie van het plan (tekening van de rails) te volgen. Hier onder ziet u (foto 4) het door leggen van de rails, u ziet het halve station, 2 sporen (links) buitenom het doorgaand dubbelspoor. Er komen nog 2 extra sporen bij het station maar dan zal er eerst weer een extra module gemaakt moeten worden om deze daar te kunnen plaatsen. Maar let op, na foto 4 kunt u verder klikken om naar het plaatsen en opbouwen met alle informatie verder lezen over het spiraal.

Hier ziet u de basis van het spiraal, op deze plaats dient hij te komen. Klik onder de foto op "verder lezen".

Naar boven...

 
C-Rails leggen

Zo, eindelijk is de "oude" onderbouw gesloopt en de nieuwe modules staan ongeveer op hun plaats.

Terug...

 
Opbouw spiraal

De opbouw van een spiraal.

Lees meer...

 
Wissels en Kruisingen

Wissels en kruisingen leggen.

Lees meer...

 
C-Rails zagen

C-Rails zagen voor modulaire bouw.

Lees meer...

 
Rail geluid-isolatie

Op deze pagina wil ik laten zien en uitleggen welke middelen ik toepas voor geluidsisolatie van de rails.

Lees meer...

 
Bouw Niveau I

Hier een uiteenzetting van de overkapping van het schaduwstation.

Lees meer...